
25-én reggel rendszerint indulunk Szegedre, ahol a szüleink és a testvéreink élnek családjaikkal. Az is kicsiny rizikótényezővel bír, hogy anyukámnál az ízek a megszokottak, a tökéletest is felülmúlóak lesznek, a fogások száma pedig végtelen. Volt most is töltött káposzta, halászlé (ez csomagolva, mert előző estéről maradt), marha-lábszár leves, gombás-tejszínes marhahús, sült liba, göngyölt sülthús és a sok-sok süti. Zserbó, almás-mákos, meggyes-mákos torta. Halászlét végül is a sógoromék jóvoltából ettünk, ezt a sógornőm istenien készítette.
Ennyiféle földi jóról olvasni is sok, lássuk hát a mi rebellis, tengerész menünket:

1. Leves: Garnélarákleves (Readers Digest: Titkok Nagymama konyhájából)
2. Főfogás: Vajhal bakonyi módra (Média Nova: Magyar Konyha: halak, rákok és a tenger gyümölcsei) és vajban párolt fokhagymás garnéla
(Ezt fogasból kellett volna készíteni, de azt nem kaptunk, viszont megismerkedtünk a nevéhez hű vajhallal. Kisgyermekeseknek nagyon ajánlom.)




3. Desszert: Mákos, diós bejgli (Mindmegette)


4. Ital: Mindehhez Chateau Teleki Villányi Rosé 2009 (Csányi Pincészet) és/vagy vörös gyümölcslé.
Nagyon, nagyon remekbe szabott lett a vacsi. Közösen készítettük, de a fogásokat leosztottuk. A főétel Robi reszortja volt, a keret az enyém. A mákos-guba idén nekem elmaradt, mert anyukáméknál szenteste elfogyott és a maradékot megkapta a húgom. :-) Emlegetem is erősen...
A szenvedély ecsetvonásai mindenhol lépkedtek nálunk karácsonykor meghazudtolva az estét megelőző rákészülős, bárddobálás pillanatait. Lemeccseltük a forgatókönyvet és már gömbölyű egyetértésben ünnepeltünk. Nagyon boldog volt a karácsonyunk.
Hogy a kalandunkról is szó essék, elöljáróban csak annyit, hogy januárban kezdjük Zoltán kapitánnyal a tanfolyamot és, ha minden jól megy, áprilisban vizsga Rijekában, Sibenikben vagy Zadarban.
A következő jelentkezésig jó szelet és fergeteges óévzáró bulit kívánunk Mindenkinek szilveszterre!
Évi, Robi, Zozi, Fruzsi










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üzenetek, kommentek: