Üdvözlet, napi gondolat

"Az élet egy gyönyörű csipke, mintáját az adja meg, mi hiányzik belőle."



free counters

2011. január 10., hétfő

A hajózás pénzügyi tervezése szakemberrel

Mint azt már korábban említettem a Hajós lét szervezése során több nagyon lényeges szegmens körültekintő tervezése válik szükségessé. Sajnos ebben az remek világban ennek a projektnek is a mozgatója és buktatója a pénz. Annak érdekében, hogy terveink sikerrel járjanak mindenképpen szükséges, hogy körültekintően és gondosan megtervezzük minden lépésünket a szükséges erőforrások ismeretében.
A következő lépés megtételéhez néhány napja találkoztunk Jablonszky Lászlóval aki hivatásszerűen pénzügyi tervezéssel és tanácsadással foglalkozik www.vagyontervezes.eu .

László a beszélgetésünk során részletesen kiderítette, hogy pontosan milyen terveink vannak, milyen ütemezésben és mekkora összegekre van szükségünk a hajós projekt előkészületei és megvalósítása során? Kitért arra is, hogy milyen terveink vannak a nagy kalandot követően? Hogyan és hol tervezzük az életünket a hajózás után? Mindezt családias hangulatban érdeklődve, de lényegre törően? A következő blokkban kiderítette, hogy milyen erőforrásokkal rendelkezünk jelenleg és milyen erőforrások vonhatók be a megvalósításban rövid és hosszútávon, milyen forrásokra számítunk az utunk során, a tőkejövedelmen kívül tervezünk-e egyéb bevétellel? Az információk birtokában László javasolt egy megoldást, ami jelenlegi erőforrásaink átcsoportosításával közelebb visz a céljainkhoz a megvalósításában aktív segítséget nyújt majd. A későbbiek során pedig gondozza a befektetéseinket, hogy a lehető legmagasabb hozamot érjük el a megtakarításainkkal. Meglátása szerint a rendelkezésre álló erőforrásaink átcsoportosításával finanszírozhatóak a terveink. Hosszasan beszélgettünk a különböző lehetőségekről, alternatívákról amik szóba jöhetnek a tőke gyarapítására.

A mai nap megint egy pozitív impulzussal gazdagabban térünk nyugovóra. Ismét egy lépéssel, mégpedig egy nagy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz amit egyre jobban szeretnénk megvalósítani.
További fejlemény, hogy 2 hét múlva megkezdjük az első skipper tréningünket. Szóval visz bennünket az áramlat, de mi irányítunk.