Üdvözlet, napi gondolat

"Az élet egy gyönyörű csipke, mintáját az adja meg, mi hiányzik belőle."



free counters

2011. január 1., szombat

Karácsonyi hajózás

Robi írta:
Mint előző blogomban jeleztem rendszeresen jelentkezem a nagy útra való felkészülés fejleményeiről, hát most elérkezett az ideje a következő lépésnek, így a tudósításnak is.
Az elmúlt hetekben készülődtünk a szeretet ünnepére rohanás, szervezés, tervezés, közben azért munka is ott is szezon van – édesipar – év végi hajrá. Kinek is, mit is ajiándékba? Mit is együnk, igyunk az ünnepek alatt, kihez, mikor menjünk? Hú de fárasztó mutatvány! Eszembe jut, kell-e ez nekem? A tengereken ezt lehet, hogy másképp intézik az ott időzők? HÁT MAJD MEGLÁTJUK! MEGNÉZZÜK!
Végül sikerült összehozni viszonylag kevés stresszel minden beszerzést, és előkészíteni a meglepetéseket a csimutáknak és persze egymásnak is. Már nagyon várjuk a szentestét, hogy lássuk eltaláltuk-e mire vágyott a másik? Azon kívül, hogy tudjuk egy hajós kaland ott lebeg mindkettőnk szeme előtt. Úgy vélem sikerült. A gyerekek örültek a karácsonyfának a nagyobbik ugrált örömében, főleg amikor megkapta a rég áhított konyhát, a kicsi meg tágra nyílt szemmel magyarázott a fának és nekünk az ő tíz hónapos nyelvén. Drágica is szép dolgot kapott a Jézuskától személyre szóló parfümtanácsadás Magyarország egyetlen hivatásos parfümőrétől ( az orr ) Zólyomi Zsolttól www.zolyomiparfums.com . Jómagam pedig egy fotós tanfolyamra szóló vouchert kaptam meglepetésként, természetesen a nagy kalandra való felkészülés részeként. Kaptam még egy gyönyörű Drágica és Luca lányom  által saját kézzel titokban –  amikor éppen Fruzsika hagyta őket alkotni – kreált üvegmozaikkal kirakott 50x50 cm-es képkeretet 4 db fotóval, melyeket éppen Glázer Attila készített műtermében aki a fotós tanfolyamot tartja majd www.glazerphoto.hu/v2 .












Szép este volt! Ezek még a szárazföldi lét kellékei! A hajós lét során az élmény lesz az ajándék, nem holmi materiális dolgok amik előbb-utóbb a selejtben végzik, mert megunjuk, tönkre megy, ódivatú lesz, ami még rosszabb a hátunk közepére sem hiányzott ez a „remek” darab. Mennyit fogunk mi spórolni a családjainknak!
Egy dolog megfogalmazódott bennünk. Elkezdünk visszaszámolni. Hány hasonló Karácsonyunk lesz még? Talán 3-4, ha minden a terveink szerint alakul!
Az ünnep további része a szokásos családlátogatással telt, irány Szegedre a szülőkhöz. Még szerencse, hogy mindketten onnan származunk! Családunk szárazföldhöz ragaszkodó felének egy része már látja a szándékunk komolyságát és rendszeresen sikerül találni, valami hajózáshoz kapcsolódó, ajándékot, így egy Erdélyt bemutató szép könyv mellé (sajnos arra nem sok tenger van :-) ) a Jézuska küldött egy könyvet, Dr Marton István írását A nagy átkelés címmel. A kötet egy fotókkal gazdagon illusztrált útleírás a 2009-es ARC (Atlantic Rally for Cruisers) versenyről, melyet egy magyar hajó a Baghira és 7 fős legénysége is teljesített. A szerző szemszögéből, hajónapló szerűen, néhány blogbejegyzéssel kiegészítve  mutatja be a hajó útját a rajtig Las Palmas, majd a verseny közben a célig, Santa Lucia http://baghira.freeblog.hu
A könyv elolvasása újabb lökést adott abba az irányba, hogy HAJÓZNI (tudjátok így csupa nagybetűvel) kell! Szóval este ahogy befejeztem a könyvet elhatároztam, hogy másnap meg kell tenni a következő lépéseket a céljaink felé. Másnap tehát felvettük a kapcsolatot a skipper trénerünkkel Hovanec Zoltánnal http://euromarine.hu és leleveleztük a következő év terminusait, tanfolyamok, tréningek, vizsgák, hajóbérlések, hajós-nyaralások, újabb tanfolyamok és vizsgák. Mindezt annak érdekében, hogy mindketten kellő felkészültséggel tudjunk a fedélzetre lépni és navigálni a tengereken.

Ezt követően megkerestem egy pénzügyi tanácsadót, hogy összeállítsunk egy pénzügyi tervet annak érdekében miként lehet a rendelkezésre álló erőforrásokból megteremteni a fedezetét és forrásait a kalandunknak. Az biztos, hogy Drágicával elhatároztuk, januártól minden kiadásunkat szigorúan kontrollálunk és alárendelünk mindent a nagy kaland megvalósításának.  Tehát kalandra fel január első hetétől kezdődik a felkészülés és a visszaszámlálás! A céldátumról a pénzügyi tervek kialakítását követően  kaptok infót. Addig is jó szelet mindenkinek az Új Évben! Kinek-kinek a céljai felé vezető vizeken és tempóban!


2011. a hajózás éve, ezért még nagyobb lendülettel készülünk közös kalandunkra. Ugyanakkor szívesen vesszük a kommenteket építő jellegű kritikákat, de bátran írjátok meg negatív véleményetek is, mert abból is építkezhetünk!

B.U.É.K.

Robi, Évi, Maszat Manó (Luca), Kuksibaksi (Fruzsó)
free counters

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzenetek, kommentek: